09.03.2016, 12:09 | #1 |
Senior Member
|
Проводка в квартире
КОЛИ Я ПЕРЕЇХАВ У СВОЮ ТЕПЕРІШНЮ КВАРТИРУ Я ЖАХНУВСЯ: проводка була мідна в гумі і знаходилася в тонкостінній металевій трубі в середині з просоченим креозотом, чи ще чимось, папером.
Сам дріт мав таку гумову ізоляцію, що місцями вона просто обсипалася, а місцями ножем не можливо було зрізати.(перевірив у розетках і вмикачах, коли замінював на євро) Коли вмикалася автоматична пралка, бойлер або масляний обігрівач (вмикав по черзі) - починала грітися проводка і смердіти просочений папір, димок йшов з коробок. Зрозумівши, що так жити життєво небезпечно я поступово замінив усю проводку в квартирі. На розетки дав дріт монолітний мідь 2,5мм а на освітлення 1,6мм (прядь). Також розподілив усю електрику по зонах і вивів на окремі атоматичні вимикачі. Влупив бабла неміряно, але зараз про проводку не думаю, попідключав усе що можна собі придумати і сплю спокійно. Можна сказати спочиваю на лаврах. |
09.03.2016, 12:09 | #2 |
Member
|
Попробую словами: ставите рядом с имеющимся двухполюсным автоматом (АВ) новый дифавтомат (ДА) и соединяете левую нижнюю клемму АВ с левой нижней клеммой ДА, правую нижнюю клемму АВ с левой нижней клеммой ДА (т.е., подаете питание на ДА параллельно АВ), а к верхним клеммам ДА подключаете линию на СМ.
Автомат на квартиру по-хорошему нужно менять на 16-амперный (наверняка там провод алюминий никак не больше 2,5мм2). И тоже желательно поставить УЗО или дифавтомат. |
Реклама наших спонсоров |
|
|
|
Реклама наших спонсоров |
|
|